Annons

Uppgifter: Joel Persson på väg tillbaka till Sverige

Förre KIK-backen Joel Persson är på väg tillbaka till Sverige och SHL. Enligt Sportbladet är 26-åringen nära att skriva på för sin förra klubb Växjö Lakers.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 21 april 2020
Joel Persson under sin senast sejour i Växjö förra året.
Joel Persson under sin senast sejour i Växjö förra året.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Joel Persson slog igenom Kristianstads IK och 2017 lämnade han för två framgångsrika säsonger i SHL-klubben Växjö Lakers. Därefter har backen huserat i NHL-laget Edmonton Oilers och AHL-klubbarna Bakersfield och San Diego.

Men nu är han alltså på väg tillbaka till SHL. Enligt uppgifter till Sportbladet är 26-åringen överens med Växjö om en comeback.

Annons

– Växjö är absolut ett alternativ, jag hade två väldigt bra år där och hockeyn som spelas i SHL passar mig bra, säger Joel Persson till Sportbladet.

I en stor intervju med Kristianstadsbladet i lördags bekräftade backen att det finns konkret intresse från Sverige, Ryssland och Schweiz.

Samtidigt utesluter han själv inte en fortsättning i Nordamerika.

– Jag förstår kopplingen till den organisationen (Växjö) och visst finns det intresse från båda håll, men det är absolut ingenting klart. Vi för diskussioner med några klubbar, säger Persson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons