Annons

Uppgifter: NHL-klubbar har spanat in förre KIK-backen

Sagan om Joel Persson fortsätter. Nu rapporterar den kanadensiska sajten sportsnet.ca att NHL-klubbar har kikat på den förre KIK-backen den senaste tiden.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 18 januari 2018
Joel Persson uppvaktas av NHL-klubbar
Joel Persson uppvaktas av NHL-klubbarFoto: Lena Gunnarsson

Efter fjolårets formidabla säsong i hockeyettan med Kristianstads IK var det många som höjde på ögonbrynen när Joel Persson belönades med ett treårskontrakt med Växjö Lakers.

Sedan dess har Joel Perssons utveckling gått spikrakt uppåt. Han har öst in poäng och ligger tvåa i backarnas poängliga i SHL med 26 poäng på 35 matcher, fördelat på fem mål och 21 assist.

Annons

Även i CHL (Champions Hockey League) har den 23-årige Växjöbacken dominerat och leder även där backarnas poängliga. Dessutom är han nominerad som en av tre spelare till att bli turneringens mest värdefulla spelare. Noterbart är att Växjö är i CHL-final där man möter finska JYP den 6 februari.

Nu kommer nästa kvitto på att Joel Persson är stekhet. Den Växjöbaserade sajten Vxonews.se rapporterar att NHL-klubbar har kollat in den förre KIK-backen, detta enligt den kanadensiska sajten sportsnet.ca, där journalisten Elliotte Friedman – som driver 31 Thoughts – rapporterar att flera klassiska NHL-klubbar har scoutat Joel Persson den senaste tiden. Persson nämns som en av fyra odraftade spelare i SHL som är extra spännande för framtiden. De andra tre är HV71:s Lawrence Pilut, Färjestads Michael Lindqvist och Skellefteås Pär Lindholm.

Bland klubbarna som sägs har spanat in Joel Persson nämns Chicago Blackhawks, Nashville Predators, Boston Bruins, Vancouver Canucks och New York Rangers.

– Jag har hört talas om att de har varit och kollat. Det känns nästan overkligt, säger Joel Persson till Bladetsporten.

Växjö Lakers toppar SHL-tabellen och möter Luleå på hemmais på torsdagskvällen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons