Annons

Vann aldrig med Lugi – nu tog Simon Jeppsson sin första seger i Kristianstad Arena

Den förre Lugi-spelaren Simon Jeppsson hade aldrig vunnit i Kristianstad Arena. Men efter klubbytet till Flensburg kom den första segern.
– Det är sådana här matcher man vill spela, den här atmosfären är det underbara med vår sport. Och dessutom att få vinna, säger Jeppsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 24 mars 2018

Flensburg ställde upp med ett helt gäng svenska spelare, som alla togs emot med varma applåder av hemmapubliken. Mattias Andersson och Tobias Karlsson spelade hela matchen och även Hampus Wanne och Jim Gottfridsson hade bärande roller i segern.

För Simon Jeppsson, som kom från Lugi inför den här säsongen, blev det nästan uteslutande spel när Flensburg var en man mer.

Annons

– I dag fick jag spela sex mot fem och ett anfall på slutet. Men jag tar alla chanser jag får, säger Jeppsson efter matchen.

26–22-segern var också den första i Kristianstad Arena för Jeppsson. Det senaste svenska laget som besegrade IFK var annars just Lugi, men det var säsongen 2014/15 (då man vann båda matcherna i arenan) och före Jeppssons tid.

– Det var extra roligt så klart, Kristianstad har den överlägset bästa atmosfären i Sverige. Men inte för att klanka ner på Kristianstad, men nu har man kommit till en liga där nästan varje match ser ut så här. Det gör att man blir mer van vid att spela framför en vild, galen och jättebra publik. Det är sådana här matcher man vill spela, den här atmosfären är det underbara med vår sport.

Vad ger du Kristianstad för chanser att vända på det här?

– Vi tar inget för givet. Kristianstad är ett otroligt bra lag som kämpar till sista blodsdroppen. Men vi vet att vi är starka på hemmaplan där vi har våra 5-6 000 hemmafans i ryggen. Förhoppningsvis får Kristianstad känna på det vi kände i dag.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons