1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

IFK avslutade året med seger – och nytt kontrakt med Leo

IFK Kristianstad kontrollerade årets sista match. De 4 708 åskådarna fick se Aranäs streta emot hyfsat, men IFK vann till slut den målsnåla tillställningen med 24–15. Efter matchen meddelade IFK också att man förlänger kontraktet med målvakten Leo Larsson.
Leo Larsson.
Foto: Tommy Svensson

Inte nog med att bottenlaget Aranäs skulle spela säsongens svåraste bortamatch för andra gången. Den här gången tvingades man göra det med bara nio utespelare i matchtruppen. Då gick det så klart som det gick.

IFK rivstartade med raketen Tim Sörensen på högerkanten. När den danske landslagsmannen inte gjorde straffmål sprang han ifrån hela Aranäs på flera vassa kontringar under den första kvarten.

När IFK ledde med 9–4 och kontrollerade matchen valde Ola Lindgren att byta ut hela förstauppställningen – samtidigt. Ett grepp som föll hemmapubliken i smaken. Men särskilt lyckat blev det inte. Gästerna vann den sista perioden i första halvlek med 5–4 och den pågående utklassningen kom av sig helt.

Leo Larsson fick däremot vara kvar i målet halvleken ut. Och med sina 42 i räddningsprocent var det ett bättre val från tränare Lindgren.

Nu kom aldrig Aranäs hotande nära ändå. Förutom att man bjöd på matchens längsta anfall i mitten av andra halvlek kunde inte gästerna komma med något extra för att hota IFK. Hemmalaget tog ut sin frustration över Aranäs långa anfallsspel på rätt sätt och hade tillräckligt med tålamod bakåt för att hjälpa den storspelande Leo Larsson.

Landslagsspelaren Albin Lagergren var en av matchens stora behållningar i den sista hemmamatchen före EM. I övrigt var det däremot få riktigt stora glädjeämnen när det kom till IFK:s anfallsspel. De 24 målen framåt skvallrar inte direkt om någon målfest.

Det som möjligen gladde Ola Lindgren var att han slapp en ny rysare likt den som utspelade sig i Aranäshallen för några veckor sedan. IFK sprang kontrollerat hem årets sista hemmamatch och vann med 24–15.

Bäst målskytt blev sjumålsskytten Tim Sörensen.

Från innerplan meddelade sportchefen Jesper Larsson också att man förlänger kontraktet med Leo Larsson. Målvakten har skrivit på för två nya år i klubben.

Nu väntar EM-uppehåll och nästa match spelar IFK först tisdagen den 30 januari borta mot Ystads IF.