Annons

Officiellt: Zlatan vadskadad – hälsenan hel

Glädjebesked för Milan:
Skadan som Zlatan Ibrahimovic ådrog sig på måndagens träning är lindrigare än befarat.
"Hälsenan är hel", skriver Serie A-klubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 26 maj 2020
Zlatan Ibrahimovic skadade en vadmuskel på måndagens träning.
Zlatan Ibrahimovic skadade en vadmuskel på måndagens träning.Foto: Luca Bruno

Zlatan Ibrahimovic har drabbats av en muskelskada i högra vaden – men tisdagens undersökning i Milano visade att hälsenan är intakt.

Med andra ord:

Annons

Skadan är betydligt lindrigare än vad som först befarades när han under smärtor lämnade Milans träning på måndagen. Känningen i vaden uppstod, enligt italienska Sky Sport, efter att 38-åringen avlossat ett skott under ett matchliknande spel på träningsanläggningen Milanello.

Milan uppger att Ibrahimovic ska undersökas på nytt om tio dagar.

Svensken är sedan ett par veckor tillbaka i Italien och förbereder sig tillsammans med sina lagkamrater för att avsluta säsongen i Serie A.

Under coronapandemins speluppehåll har Ibrahimovic huvudsakligen vistats i Stockholm där han tränat tillsammans med Hammarby, klubben han sedan i höstas är delägare i.

Kontraktet med Milan gäller i drygt en månad till, fram till den 30 juni.

Sedan Ibrahimovic återvände till klubben i januari, efter en tvåårig sejour i LA Galaxy, har han gjort fyra mål på totalt tio tävlingsmatcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons